Aslast Weegsysteem
Gebruikers over dit product:
Er wordt nu op de laatste 100 kg geladen om het optimale rendement te krijgen en niet de problemen dat het terug geblazen hoeft te worden. Ik zal iedereen dit systeem aanbevelen.
Coen van Woudenberg
Nu informatie opvragen

Aslast Weegsysteem

Het Aslast Weegsysteem is in staat de verschillende aslasten en het totaalgewicht van voertuigen zoals trucks en trailers te meten. De balgdruk of invering wordt met nauwkeurige sensoren links en rechts gemeten. Inteligente software rekent continue deze waarden om naar aslast en tonnage. Op de draadloze afleesunit kunt u tegelijkertijd de aslasten en het totaalgewicht aflezen, met bijna 100 % nauwkeurigheid.
Zeker bij een korte laadtijd is het handig om niet te hoeven switchen, het display biedt u alle informatie in één oogopslag.
 
Door de draadloze uitvoering bent u niet gebonden aan de cabine of een andere vaste plaats, maar kunt u het laden controleren en sturen rondom het voertuig.
Boven, bij de bediening van de silo? Of op de shovel? Waar u maar wilt!
Mede hierdoor bent u in staat echt maximaal te laden en uw rendement te verhogen. Iedere vracht weer.
 
Dankzij dit onboard Aslast Weegsysteem is er geen excuus meer om te weinig te laden. De hoeveelheid lading en de verdeling over de assen bepaald u zelf. Dankzij dit Aslast Weegsysteem. En u voorkomt ook nog eens boetes voor verkeerde belading.
 
Mede dankzij de draadloze uitvoering is de montage eenvoudig. Daarom hebt u hierbij ook de mogelijkheid deze zelf te doen. Uiteraard geven wij u hierbij een duidelijk montage instructie. Maar wilt u het aan ons overlaten? Wij doen het graag voor u. Desgewenst kunnen wij de introductie van het systeem in uw bedrijf verzorgen. Wij vinden het belangrijk dat uw investering rendeert.

Unieke eigenschappen van het ‘onboard’ Aslast Weegsysteem’:

  • Alle informatie in één oogopslag
  • Draadloos binnen en buiten het voertuig te gebruiken
  • Meting is standaard links en rechts
  • Automatische omschakeling bij wisselen van truck of trailer
  • Voor luchtgeveerde, bladgeveerde en hydraulisch geveerde voertuigen
  • Eenvoudige montage
  • Eenvoudige en snelle callibratie
  • Nooit meer te weinig laden
  • Nooit meer terug om te lossen

Aslast Weegsysteem : Accessoires

Printer
PrinterDe printer is van het merk Epson. Type TM-U295. Om de printer te bedienen, maken we gebruik van een kleine computer, die in staat is om gewichten op te slaan en een printer aan te sturen. Deze computer ontvangt ook draadloos de gewichten. Is op een vaste locatie op uw voertuig te plaatsen, maar ook in een koffer. Zodat de printer desgewenst in meer combinaties te gebruiken is. De bediening is zeer eenvoudig. De geprinte bon vermeld het leeggewicht, brutogewicht en nettogewicht. Desgewenst met datum en tijd.

Aslast Weegsysteem : Foto's

Aslast Weegsysteem : Documentatie

Brochure Aslast WeegsysteemDownload

Aslast Weegsysteem : Technische info

Schematische werking van het systeemLuchtvering is het meest voorkomend in de automotive branche, echter andere typen wielophanging zoals bladvering, hydraulische vering en draagarmen komen uiteraard ook voor. Golstein Weegsystemen biedt ook voor deze voertuigen weegoplossingen aan.  

Het Aslast Weegsysteem is modulair opgebouwd. Dit maakt het mogelijk het juiste systeem samen te stellen voor elke voertuigconfiguratie. Golstein Weegsystemen is in staat om van vrijwel elk type wielophanging de aslast te kunnen meten. Onderstaand weergegeven de meest voorkomende voertuig configuraties en toepassingsmogelijkheden van het Golstein Weegsysteem.
Trekker met oplegger
Trekker met opleggerLuchtdruksensoren meten de balgdruk van achteras (sen) truck. Dankzij de schotel is de drukverdeling over vooras en achteras(sen) altijd hetzelfde. Dit maakt het meten op de vooras overbodig. Op oplegger zijn eveneens luchtdruksensoren gemonteerd die zowel links als rechts de balgdruk meten. Zie schematische weergave hierboven.
 
In geval van een trekker met kipper-oplegger is het mogelijk de hydraulische druk in de kipcilinder te meten in plaats van op de trekker.
Motorwagen met aanhangwagen
Motorwagen met aanhangwagen Meten van de aslast van een bladgeveerde stuuras vindt plaats door de invering van de betreffende as te meten. De overige assen door het meten van de balgdruk links en rechts. Dit is tevens mogelijk in geval van extra assen in de vorm van liftassen, voorloop en naloopassen, wipkar etc.
Kipper
Kipper Een kipper met bladgeveerde stuurassen, luchtgeveerde liftas en bladgeveerd tandemstel. De bladgeveerde assen zijn voorzien van een sensor welke de invering meet. De liftas met luchtdruksensoren die de balgdruk meten. Het tandemstel met een speciale sensorunit die het mogelijk maakt de asdruk van een dergelijk tandemstel te meten.
Tractor met carrier
Tractor met carrier Tractor met hydraulisch geveerde carrier. Door de hydraulische druk te meten in de as ophanging is het mogelijk het gewicht in de carrier te bepalen. Als de carrier eveneens is uitgevoerd met disselvering is het mogelijk om ook hierin de hydraulische druk te meten. 
Lichte bedrijfswagen
Lichte bedrijfswagen Voorassen van lichte bedrijfswagens zijn divers geconstrueerd. Van een Mc Pherson veerpoot tot torsengeveerd. Voor deze verschillende wielophangingen is een sensorunit ontwikkeld die het mogelijk maakt de invering te meten. De achteras is in de regel bladgeveerd. Aslast meting vindt plaats door invering van deze as te meten.
Dit is slechts een greep uit de mogelijke voertuigconfiguraties. Bel gerust als u meer informatie wenst. Wij helpen u graag met het samenstellen van de juiste weegoplossing voor uw voertuig.
Handleiding Aslast WeegsysteemDownload
Handleiding Aslast Weegsysteem met Printer Download
Instructie bijstellen weegsysteemDownload